НОВИНИ

Нарушения в къща за гости в Тетевенския Балкан

bnt avatar logo
от БНТ
22:51, 14.05.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Регионални

Съдът в Ловеч постанови "домашен арест" за собственичка на къща за гости в ловешкото село Добревци. Тя е привлечена като обвиняем за документни престъпления, присвояване и нарушаване на противоепидемичните мерки, свързани с извънредното положение.

Къщата за гости е построена с евросредства по линия на Фонд "Земеделие". Тя се намира в съседство с Дом за стари хора и се е използвала за настаняване по време на пандемията.

Проверка е показала, че 18 от възрастните хора, открити в Дома и в къщата, са без документи са самоличност, съобщиха от Окръжната прокуратура в Ловеч. Освен това, сградата на Дома за стари хора е с прекратена регистрация в Агенция „Социално подпомагане".

Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч: Освен, че липсва лична документация, т.е. ние не знаем тези 16-18 лица нито как се казват, нито откъде са, няма и договори, на базата на които да направим изводи или да видим на какво правно основание тези възрастни хора пребивават в двете сгради. За медицинска документация въобще не коментирам. В хода на разследването ще изясним тези хора страдат ли от някакви заболявания, някой полага ли медицински грижи за тях или всичко е оставено ей, така.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Класация "Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020“
Класация "Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020“
Напусна ни колегата Александър Михайлов - Чоси
Напусна ни колегата Александър Михайлов - Чоси