НОВИНИ

Нишикори с петсетова победа в първия кръг на "Ролан Гарос", Синер изхвърли Гофен

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:18, 27.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
нишикори петсетова победа първия кръг ролан гарос синер изхвърли гофен

Кей Нишикори спечели трудно в пет сета срещу британеца Дан Еванс в първия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".

Японецът, който играе едва петия си мач тази година след операция на лакътя и лечение от COVID-19, срещна сериозна съпротива срещу 32-ия в схемата Еванс, но успя да се наложи след 1:6, 6:1, 7:6(3), 1:6, 6:4.

Британецът навакса пасив от 0:3 гейма в решителната част и изглеждаше, че ще успее да обърне развоя на срещата, но в последния десети гейм на петия сет, ръката му трепна и така Кей Нишикори се класира за втория кръг на надпреварата.

Там "Самурая" го очаква мач със Стефано Травалия. Италианецът спечели в три сета срещу испанеца Пабло Андухар с 6:3, 6:4, 6:4.

Друг играч от Ботуша, Яник Синер пък изнесе много силен двубой срещу 11-ия поставен, Давид Гофен и го отстрани категорично след 7:5, 6:0, 6:3.

Белгиецът така и не намери отговор на агресивната игра на една от звездите на "Новото поколение" и закономерно напусн атурнира още първия си кръг.

Любопитното е, че срещата между двамата беше първата в тазгодишното издание на "Ролан Гарос", която се изигра на централния корт, "Филип Шатрие"

Друг от поставените, Джон Иснър от САЩ се справи значително по-лесно с препятствието си в първия кръг, като победи представителя на домакините Елиот Беншетри с 6:4, 6:1, 6:3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Група младежи замеряха с яйца минувачи в Пловдив
Група младежи замеряха с яйца минувачи в Пловдив
Лийдс спечели гостуването си на Шефилд Юн
Лийдс спечели гостуването си на Шефилд Юн