НОВИНИ

Новак Джокович: Изключително съм горд и доволен, едва ли е съвпадение, че точно тук взех 23-ата си титла

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:25, 11.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
новак джокович изключително съм горд доволен съвпадение точно взех ата титла
Слушай новината

Новак Джокович определено трудно криеше радостта си след спечелването на своята 23-ата титла в турнирите от Големия шлем, която дойде по време на тазгодишния Ролан Гарос.

По време на награждаването сърбинът сподели, че е горд от постижението си и допълни, че според не е случайно, че рекордният му трофей в Шлема дойде именно на кортовете в Париж.

"Още веднъж искам да благодаря за специалното отношение. Привилегия е за мене да споделя този момент. Едва ли е съвпадение, ча точно тук взех 23-ата си титла, защото тук винаги ми е било най-трудно. Изключително съм горд и доволен. Благодаря за енергията, ентусиазма и положителните емоции", започна Джокович, за когото това е трети трофей във френската столица.

36-годишният тенисист се изказа много ласкаво и за своя противник във финала Каспер Рууд, като шеговито му пожела да победи всеки друг играя освен самия него.

"Поздравления за твоя екип, които са страхотни професионалисти и хора. Съжалявам за резултата, знам колко е трудно. Но ти играеш трети финал в последните си пет участия в Големия шлем и втори пореден тук. Пожелавам ти да побеждаваш всеки освен мен", сподели Ноле.

Джокович изказа своите благодарности още и към своето семейство и треньорския щаб, които бяха неотлъчно до него по пътя му към още един триумф на Ролан Гарос. Новак не пропусна да се обърна и към част от останалите звезди на спорта, които изгледаха на живо неговата победа на корт "Филип Шатрие".

"Огромна чест е за мене да получа купата от ръцете на Яник Ноа. Бях много малък, когато ти Яник, се отказа. Но знам какво огромно влияние имаш върху историята на френския тенис. Благодарен съм на семейството ми, на хората от моя щаб, защото не ме оставиха без подкрепа нито за минутка. Накрая искам да кажа, че ако искаш по-добро бъдеще, трябва да го създадеш. Всичко е в твоите ръце", заяви сърбинът.

"Благодаря на футболните звезди, които дойдоха на мача и ми дадоха подкрепата си – Жиру, Ибрахимович, Мбапе, том Брейди. За мене е чест да играя пред такива хора, такива звезди", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поисканото изслушване на Гешев - подкрепят ли го политическите сили в парламента?
Поисканото изслушване на Гешев - подкрепят ли го политическите сили в парламента?
Скандал между националисти и представители на ЛГБТИ общността заради спряна кинопрожекция
Скандал между националисти и представители на ЛГБТИ общността заради спряна кинопрожекция