НОВИНИ

Новак Джоквоич: Наистина искам да играя в Австралия, превъзмогнах случилото се

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:15, 26.10.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
джокович даде два гейма чилиец старта астана
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович сподели в интервю, че вижда "положителни знаци" относно негово евентуално завръщане в Австралия след скандалите от началото на тази година.

В началото на 2022 година сърбинът пристигна в Австралия с надежда да участва на Australian Open в преследване на 10-та титла в Мелбърн.

Ноле обаче дойде на "Зеления континент", без да има поставена ваксина срещу COVID-19, а това предизвика редица скандали, които в крайна сметка доведоха до депортирането на Джокович и отнемане на визата му.

Десет месеца по-късно темата отново бе изкарана на дневен ред, като пред сръбски медии Джокович сподели, че има "положителни знаци" за това, че ще го гледаме в Австралия през 2023 година, но все още не може да потвърди нищо официално.

"Когато става въпрос за Австралия, има някои положителни знаци, но неофициално. Ние общуваме чрез моите адвокати в Австралия. Всъщност те общуват с властите, които отговарят за моя случай. Надявам се да получа отговор през следващите няколко седмици – какъвто и да е този отговор, но, разбира се, надявам се на положителен – така че да имам достатъчно време да се подготвя за началото на сезона, ако това начало бъде в Австралия", сподели 35-годишният сърбин.

Деветкратният шампион на Australian Open допълни, че вече е забравил случилото се през януари и единственото му желание е да играе тенис.

"Наистина искам да отида там, превъзмогнах това, което се случи тази година и просто искам да играя тенис, това е, което правя най-добре. Австралия винаги е била мястото, където съм играл най-добрия си тенис, резултатите говорят сами за себе си, така че винаги съм допълнително мотивиран да отида там. Този път още повече, така че надявам се на положителен отговор", заяви Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнично шествие до храма "Св. Димитър" във Велико Търново на Димитровден
Празнично шествие до храма "Св. Димитър" във Велико Търново на Димитровден
Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Към вас се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство
Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Към вас се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство