НОВИНИ

Нови COVID мерки в Кипър за училища и оживени места

covid мерки кипър училища оживени места
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:51, 10.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

В Кипър новата седмица започва с влизането в сила на нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Те засягат училищата и места с голямо събиране на хора.

От днес във всички основни и средни училища се възобновяват присъствените занятия след коледната ваканция. Всички ученици, учители и непедагогически персонал трябва да представят отрицателен резултат от валиден 48 часа тест.

50% от служителите в компаниите в сектора на услугите, в които са заети над 10 души, от днес трябва да преминат на дистанционна работа.

Новите ограничения удрят ресторанти, музикални и танцови центрове, места за развлечения, сватби и кръщенета. Разрешеният максимален брой посетители за тях се намалява от 300 на 200 души, като танцуването е забранено.

За престой и посещения в хотели и други туристически места се допускат само хора, които са започнали или завършили ваксинацията си.

Утре отново ще има заседание на здравния министър и членовете на Научния консултативен комитет за обсъждане на епидемичната ситуация и евентуално предложения за нови ограничения.

Правителството обяви и че ще преразгледа на 15 януари действащата от 18 декември мярка, според която ваксинираните, които не са си поставили третата доза до 7 месеца след втората, губят коронавирусния си пропуск.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена търси помощ за своя съседка, самотна майка на 5 деца
Жена търси помощ за своя съседка, самотна майка на 5 деца
В Женева започна срещата Русия - САЩ по гаранциите за сигурност
В Женева започна срещата Русия - САЩ по гаранциите за сигурност