Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Нови мерки срещу коронавирус за кв. Речица и кв. Надежда в Сливен

от БНТ
07:32, 27.04.2020
6554
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Нови действия за спазване на противепидемичните мерки предприемат от Община Сливен за кварталите Надежда и Речица, откъдето има регистрирани най-много заразени.

Затягането на мерките има за цел да ограничи напускането на кварталите без уважителна причина, заобикалянето на изградените пропускателни пунктове и използване на нерегламентирани пътища за достигане до центъра на Сливен.

Стефан Радев, кмет на община Сливен: Кв. Надежда е едно от най-рисковите места в града заради голямата гъстота на населението. Двете групи мерки, които предприемаме, са засилено полицейско присъствие, което да ограничи хората без основателна причина да са в движение, и да ограничи струпването на хора. Другото важно е информационната кампания за това да постигнем разбиране от хората за рисковете и опасностите и да постигнем по-голямо спазване на мерките.

Сашо Йорданов, здравен медиатор: Днес се мобилизират всички лидери и пастори, за да обясним на майчин език проблема с COVID-19. Слушат ни всички, излизат само когато имат причина.

В кв. Надежда се забелязват много малко хора по улиците. Работата на медиаторите си дава своите резултати.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Главен комисар Ивайло Иванов: Няма да има полицаи на всяка алея
Главен комисар Ивайло Иванов: Няма да има полицаи на всяка алея
60 секунди без COVID-19: Насекомите в света са намалели с близо 30%
60 секунди без COVID-19: Насекомите в света са намалели с близо 30%