НОВИНИ

Италия смекчава ограниченията

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:38, 27.04.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Италия започва нова фаза на поетапно излизане от изолацията. Хората вече ще имат право да се движат свободно, но пътуването между различни региони остава забранено.

От 4-ти май отварят парковете и градините за семейни разходки. Училищата обаче ще са затворени до септември. Също от началото на май се разрешават посещения при роднини в ограничен състав.

Ще бъдат позволени и траурни церемонии, но в присъствието на до 15 души. Възобновяват се индивидуалните тренировки за спортисти. Ще заработят някои заводи, строителни компании и търговци на едро.

От 18 май ще отворят музеите и книжарниците, както и повечето магазини. От същата дата се възобновяват и отборните тренировки. Салоните за красота, фризьорските салони, баровете и ресторантите ще отворят на 1 юни. Спазването на дистанция и носенето на маски остава задължително.

Джузепе Конте, министър-председател на Италия: Започва втора фаза. С много лишения успяхме да ограничим разпространението на пандемията, макар да имаше моменти, когато ситуацията изглеждаше извън контрол. Сега започваме да живеем с вируса, с ясното съзнание, че кривата на заразата може отново да се вдигне в някои части на страната.

Италианското правителство има готовност за връщане на част от мерките, ако данните за заболеваемостта се влошат. Все пак новините от вчера са обнадеждаващи - смъртните случаи за денонощие са най-малко за първи път от 14 март насам, а броят им намалява за трети пореден ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел на крачка от ново правителство?
Израел на крачка от ново правителство?
Една търговска банка вече предлага безлихвени кредити
Една търговска банка вече предлага безлихвени кредити