НОВИНИ

Нови ограничения заради Covid-19 по света

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 29.08.2020
Чете се за: 01:02 мин.
По света

Канадското правителство удължи до 30 септември забраната за влизане в страната на чуждестранни граждани заради коронавирусната пандемия. Мярката не засяга шофьорите на товарни превози, медиците и някои други категории граждани. Коронавирусът продължава да променя условията за достъп както по границите, така и във вътрешни райони на държавите по света.

Великобритания обяви, че поради спад на броя на случаите на заразяване, от сряда отменя ограничителни мерки, въведени в няколко района в северната част на Англия. "Това означава, че от следващата седмица над един милион души ще могат да видят отново близки и приятели, които не са част от тяхното домакинство, като спазват мерките за социална дистанция, за пръв път от обявяването на ограниченията на 30 юли", се посочва в изявление на правителството.

Над 7 300 са заразените във Франция за последното денонощие. Испания също отчита ръст на инфектираните с коронавирус. Статистиката тревожи властите дни преди началото на учебната година и така наречения "сезон на грипните заболявания".

Границите на Украйна ще бъдат затворени за чуждестранни граждани до 28 септември. Това обявиха от външното министерство на страната.

Олена Трачук, говорител на Гранична служба: Промяната позволява достъп на чуждестранни граждани с постоянно или временно жителство в Украйна, както и на чуждестранни граждани, които учат, имат валидно разрешително за работа или трябва да се лекуват в Украйна.

От началото на април китайските здравни власти започнаха да отчитат асимптоматичните случаи сред общата цифра на заразените. През последните 24 часа в Китай са регистрирани 10 нови безсимптомни случая на коронавирус, всички от които са на пристигащи в страната пътници. Здравните власти са поставили под карантина повече от 350 души с вируса, които не проявяват никакви симптоми на болестта. Нарастването на броя на безсимптомните заразени поражда притеснения у здравните и научните среди, че е възможно вирусът да мутира в нов вариант, последиците от който все още не са известни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията изнесе своя версия за ареста на Джейкъб Блейк
Полицията изнесе своя версия за ареста на Джейкъб Блейк
Борисов: Поддържаме икономиката жива, на фона на пълзяща световна криза
Борисов: Поддържаме икономиката жива, на фона на пълзяща световна криза