НОВИНИ

Очакват ни силен вятър, гръмотевици и дъжд следобед

опасно силен вятър места слаб сняг
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 03.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 17 и 22 градуса, на морския бряг от 13° до 15°, но вятърът ще създава усещане за още по-хладно от действителното време. На много места в страната ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки.

Предупреждение за локални значителни количества остава в сила в пет области от Югозападна България. Облачно, на места с превалявания, ще се задържи времето и през нощта. Минималните температури утре ще бъдат между 6 и 11 градуса, в София около 7°. Ще духа слаб източен вятър.

И утре на много места ще има валежи, в Южна България и планинските райони временно интензивни и придружени от гръмотевици. Остават и условията за градушки. Ще бъде ветровито и още по-хладно, с максимални температури между 13 и 19 градуса.

Ветровито и с валежи, придружени на места от гръмотевици, ще бъде и в планините. Сняг ще вали само по най-високите части.

Със снеговалежи ще бъде за пореден ден на Скандинавския полуостров, по-интензивни във Финландия. Ще вали и в западните райони от континента. Ще продължат валежите в южните части на Апенините и почти навсякъде на Балканите.

В петък температурите у нас слабо ще се повишат, а превалявания ще има главно в южните и планинските райони.

През следващите три почивни дни ще бъде още по-топло, с много слънчеви часове и вероятност за локални превалявания само в планините, а в понеделник и в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алърдайс заменя Грасия начело на Лийдс
Алърдайс заменя Грасия начело на Лийдс
9 жертви при стрелба в основно училище в Белград, стрелецът е 13-годишен
9 жертви при стрелба в основно училище в Белград, стрелецът е 13-годишен