НОВИНИ

Онлайн Великденска литургия планират в Силистра

онлайн великденска литургия планират силистра
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 09.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Работи се по идеята в Силистра като център на Доростолска епархия традиционната Великденска литургия в полунощ на 18 срещу 19 април да бъде излъчена онлайн в интернет. Това съобщиха от общинската администрация в крайдунавския град, като уточниха, че целта е да се ограничи броят на хората в и около катедралния храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел“, съобразно извънредните мерки срещу разпространението на COVID-19.

Освен това в дните, предшестващи празничния цикъл Лазаровден и Цветница, Общината се е ангажирала да извърши дезинфекция пред и в църковните храмове в Силистра, Айдемир и Калипетрово.

Междувременно местната администрация ежедневно осигурява необходимите предпазни средства и дезинфектанти на контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните точки на Силистра.

Взети са необходимите мерки на територията на общинските пазари. Работещите пазарни маси са на отстояние над 2 м една от друга. С цел регламентиране на разстоянието между продавача и клиента е маркирано върху алеите място на стоеж, обозначено с блажна боя. Ще бъдат поставени и указателни табели за движение на клиентите на пазара. Два пъти на ден се прави и дезинфекция на всички работни места на и около пазарните маси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 нови случая на COVID-19 у нас днес
7 нови случая на COVID-19 у нас днес
Масовото тестване в Банско няма да започне днес
Масовото тестване в Банско няма да започне днес