НОВИНИ

От лагера на Испания: На прав път сме

Луис Енрике и националният отбор на Испания по футбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 28.06.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Очакванията винаги тежат на Испания. Последователните равенства в началото на груповата фаза бяха доказателство за това, но в последствие футболистите от националния тим на Испания разкъсаха Словакия. И, Ла Роха се завърна към хипнотизиращото си най-добро представяне, записвайки най-голямата победа (5:0) досега на Евро 2020.

Тази вечер обаче „Ла фурия роха“ ще срещне Хърватия по пътя си към 1/4-финалите на турнира. Двубоят е от 19.00 часа и ще бъде излъчен по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg.

„След като започнахме да вкарваме голове, по всичко личи, че топката отново ни заобича. Трябва да работим, за да можем да продължим да вкарваме. Трябва да продължаваме да създаваме положения. Това е най-важното. Независимо дали топката влиза, или не, все пак това не зависи само от нас, но ние просто трябва да правим всичко възможно, за да помогнем това да се случи”, сподели 21-годишният футболист на Испания - Феран Торес.

Сега картината се променя за Испания. След трите мача от груповата фаза в позната обстановка на „Ла Картуха“, тимът ще трябва да смени Севиля с Копенхаген. И техните противници от осминафиналите ще бъдат много предпазливи към тази възродена испанска атака.

Хърватия допусна шест гола срещу Испания в Лигата на нациите преди по-малко от три години. Но след като игра за Динамо Загреб, Дани Олмо знае, че финалистите на Мондиал 2018 не трябва да бъдат подценявани с лека ръка.

„Има няколко играчи, които може би не познавате. Всички знаят кой е Лукa Модрич и Матео Ковачич. Бих искал обаче да забележите Йоско Гвардиол, левият бек, защото е млад - на 19 години. Това е първото му Европейско първенствои той игра невероятно добре. Петкович също ще играе – нападателят на Динамо Загреб. Той е физически много здрав играч, с много разнообразни качества“, сподеил Дани Олмо.

„Можем да постигнем нещо голямо. Ние сме на прав път. В крайна сметка резултатите от първите две срещи не бяха кой знае колко добри, но бяхме наясно, че ако продължим в същия дух, те сами ще дойдат. Най-накрая постигнахме и категоричен успех срещу Словакия с пет гола. Сега сме по-уверени и отново се стремим към успех“, каза още футболистът на Испания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Тодоров е преназначен за директор на ОДМВР-Пловдив
Петър Тодоров е преназначен за директор на ОДМВР-Пловдив
Проучване: Забавените дози "Астра Зенека" повишават имунитета
Проучване: Забавените дози "Астра Зенека" повишават имунитета