НОВИНИ

От Тенак поведе след първия ден на рали Акрополис

Естонецът записа общо време 1:40.16 часа след първите шест състезателни етапа.

От Тенак
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 06.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът 2019 година От Тенак (Естония, i20 N Rally1 HYBRID) поведе след първия ден на рали Акрополис Гърция, десети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.

Естонецът записа общо време 1:40.16 часа след първите шест състезателни етапа, изпреварвайки съотборника си от Испания Даниел Сордо с 21.8 секунди.

Трети след петъчната надпревара е друг съотборник на Тенак, както и лидер в генералното класиране Тиери Нювил от Белгия на 45.2 секунди от първия и на 23.4 секунди зад втория Сордо.

Осемкратният световен шампион Себастиан Ожие (Франция, GR Yaris Rally1 HYBRID), който е втори в генералното подреждане след девет състезания, заема четвърто място с изоставане от 2:26 минути.

Прословутите чакълени пътища на Гърция оправдаха репутацията си, като четирима от първите пет пилоти в шампионата срещнаха проблеми и загубиха значително време.

„Трябва да сме благодарни за безпроблемния ден. Беше трудно заради жегата и тежките условия“ коментира пред официалния сайт на световния рали шампионат Тенак, който в момента е трети в класирането при пилотите.

„Беше страхотен ден за отбора, но всички знаем, че предстои още“, добави естонецът.

Състезаващият се с български лиценз руски пилот Николай Грязин (C3) е на десето място, на 4:22 минути от лидера от Естония.

Съботният етап обещава нови повече предизвикателства с нови шест етапа, покриващи 116,23 километра по пътищата южно от Ламия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отбелязва Деня на Съединението
България отбелязва Деня на Съединението