НОВИНИ

От УЕФА премахват бирата пред футболистите мюсюлмани

Пол Погба
Снимка: колаж, БНТ, БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 25.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Официалните лица на УЕФА няма да поставят повече бутилки с бира пред мюсюлманите по време на пресконференциите на треньори и футболисти на Евро 2020.

Проблемът се появи за първи път, след като звездата на френския национален тим Пол Погба скри една от бутилките с пиво преди брифинг.

Малко по-късно стана ясно, че е направил това заради религиозните си убеждения. 28-годишният Погба е мюсюлманин и религията му забранява употребата на алкохол.

За сметка на това бутилките с газирани напитки ще останат като рекламни послания към зрителите и феновете.

От УЕФА подчертаха, че има разлика между премахването на алкохола по религиозни съображения и премахването на продукти, основани на начина на живот и фитнеса. От европейската централа обявиха, че ако футболистите решат да ги премахват самостоятелно, може да се стигне до санкции за отборите.

Ден преди Погба да премахне бирата, нападателят на Португалия Кристиано Роналдо направи същото, но с бутилки с безалкохолна напитка. Той зае своето място на масата за пресконференции и демонстративно ги премести далеч от себе си, след което вдигна шише с вода и каза на журналистите: "Пийте вода!".

Отборът на Франция ще се изправи срещу Швейцария в Букурещ на 1/8-финалите на Евро 2020. Срещата е от 22.00 часа на 28 юни (понеделник).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН предлага законови промени за забрана на политическата дейност в училище
МОН предлага законови промени за забрана на политическата дейност в училище
Мъж удари с дъска по главата жена в Студентски град
Мъж удари с дъска по главата жена в Студентски град