НОВИНИ

Пътнически неволи: Ватман своеволно свали пътници от трамвай

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:34, 30.05.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Неволи за пътниците в трамвай номер 22. Малко преди полунощ ватманът свалил пътниците. Искал да се прибере в депото. След дълга разправия с пътниците и намеса на полицията, в крайна сметка той е изпълнил служебните си задължения и закарал пътниците до последната спирка. И получил предупреждение за уволнение.

Ватман на трамвай по линия 22 в столицата е с предупреждение за уволнение заради своеволие по време на работа. Късно миналата вечер той свалил пътниците от трамвая с мотива, че отива за Депо. Но нямало поставена табела, че превозното средство се прибира.

Часът е 15 минути преди полунощ. Спирката е на трамвай 22 на площад "Подуяне" в столицата. Това е последният трамвай по линията за миналата нощ. Изненадващо ватманът обаче приканил пътниците да слязат, защото отивал към депото. Последвала острата им реакция защото такава табела не била поставена. Задържали вратите и не го пуснали да продължи.

"Никой няма да ви закара, ще си хванете такси", казал ватманът на пътниците.

30 минути по-късно пристигнали полиция и служител от Центъра за градска мобилност. Едва тогава ватманът признал, че е сгрешил и закарал пътниците до последната спирка. От трамвайно Депо Искър заявиха за БНТ, че до момента ватманът не е имал нарушения.

"Поради умора и поради ред други причини е забравил. Той реално не е бил за депо. Просто в един момент така е решил, но след установяване на грешката му е продължил по маршрута и едва след това се е прибрал в депото", обясни Николай Коритаров, началник на трамвайно депо "Искър".

Такива случаи не са чести. Искам да си извиня на гражданите за създадените неудобства и смятам, че така създалата се ситуация няма да се повтори.

А от Центъра за градска мобилност съветват пътниците при подобни и други нарушения да звънят на денонощния дежурен телефон - 0 700 13 233.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитаха свидетели по случая с малтретираните деца във Велинград
Разпитаха свидетели по случая с малтретираните деца във Велинград
ЦСКА продължава без грешка на баскет финалите за момчета до 16 години
ЦСКА продължава без грешка на баскет финалите за момчета до 16 години