НОВИНИ

Павар: В Байерн съотборниците са ми приятели, но на Евро 2020 - опоненти

Бенжамен Павар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 12.06.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Четири дни преди първия мач на Франция на Евро 2020 срещу тима на Германия, Бенжамен Павар и Бен Йедер говориха пред медиите.

Попитан как ще играе срещу своите съотборници от Байерн Мюнхен Павар, който подписа с немския клуб година, след като спечели световната титла с Франция отговори: "В клуба те са мои приятели, но по време на мача в сряда вечер те ще бъдат мои опоненти. Да, този първи мач на Франция срещу Германия е още повече вълнуващ, защото ще се проведе в Мюнхен, където аз играя."

Павар даде висока оценка на състава на опонентите.

"Излизаме срещу един много добър отбор на Германия. Да, те не бяха в най-добрата си форма, но сега се връщат по-силни от всякога. В състава са много важни играчи, като Хюмелс и Мюлер, имат и качествени младежи. За мен те са не по-малко силни от преди, напротив", така коментира състава на Германия, Бенжамен Павар.

Той коментира и изказването на Оливие Жиру след победата на Франция над България с 3:0, че не е получавал достатъчно топката.

„Оливие си е Оливие, имаше трудности, но ние винаги успяваме да ги превъзмогнем. Винаги, когато е повикан в състава, Жиру се представя добре, независимо дали започва като титуляр или резерва. Ние сме много близки, разбираме се много добре, така че наистина се зарадвах за него, че той вкара два гола срещу България. Плюс това аз му подадох асистенция. Много се радвам за него и за отбора на Франция."

Бен Йедер пък заяви, че Франция разполага с добра атакуваща линия.

"Щом съм в състава на Дешан, ще давам всичко от себе си всеки път. Ще се опитам да покажа всички мои качества, да дам максимума, когато съм на терена", каза още Бен Йедер.

Автор: Вяра Кръстева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалият на рали Сливен пилот е без опасност за живота
Пострадалият на рали Сливен пилот е без опасност за живота
7 часа за преминаване на ГКПП "Кулата"
7 часа за преминаване на ГКПП "Кулата"