НОВИНИ

Посолството ни в Белгия спаси българин, станал жертва на трафик

посолството белгия спаси българин станал жертва трафик
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 03.09.2020
7262
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Историята за трудностите и перипетиите увенчана с щастлив край разказват от Министерството на външните работи. След измамни обещания за добро заплащане, българинът заминал да работи в Белгия. Младият мъж, трябвало да бъде зает в сектора на селското стопанство, но попаднал в безизходица, превръщайки се в жертва на трафик.

В опит да му помогнат, родителите му се свързали с Местна комисия за борба с трафика на хора в Пловдив. Структурата си партнира с Националната телефонна линия за борба с трафика на хора по случаи за потенциални жертви.

„Опитахме за съжаление неуспешно да осъществим контакт и с неправителствени организации на местно ниво, за да помогнем на мъжа и да го настаним в сигурна за него среда“, разказва секретарят на комисията Таня Иванова.

Последната надежда се оказало посолството на България в Брюксел. Със случая се заел консулът Малин Месалски. Благодарение на неговата намеса, младият мъж вече пътува обратно за България. Пострадалият благодари на консула за адекватната и бърза реакция по случая му, посочват още от МВнР.

Секретарят на пловдивската комисия за борба с трафика на хора благодари сърдечно и от името на цялото семейство на мъжа, който с помощта на дипломатическото представителство вече е безопасност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК за протестите у нас: Употребата на сила трябва да бъде пропорционална
ЕК за протестите у нас: Употребата на сила трябва да бъде пропорционална
НС публикува проекта за нова конституция
НС публикува проекта за нова конституция