НОВИНИ

Повече от 150 медии са закрити от август насам в Афганистан

скандалът около свободата словото германия разраства
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:05, 13.09.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Повече от 150 медийни организации са били закрити в общо 20 афганистански провинции само за месец от идването на власт на талибаните, сочат статистики на неправителствени организации в областта на медиите.

Става въпрос за десетки радиостанции, печатни медии и телевизии. Причините за ликвидирането им са различни - поради ограничения на свободата на словото, но и поради липса на финансиране. Според представители на НПО-тата ако тези проблеми не бъдат разрешени, броят на медиите, които са спрели да работят, ще се увеличи.

„Ако организациите, които подкрепят медиите, не обръщат внимание на медиите, скоро ще станем свидетели на затварянето на останалите медии в страната“, каза Худжатула Муджадади, заместник-ръководител на Федерацията на журналистите на Афганистан .

Сред медиите, които спряха да работят, е и телевизионният канал Inakas, който се излъчваше в три провинции на Афганистан. Анонимен представител на телевизионния канал признава, че медията е изправена пред сериозни финансови проблеми, след като редица компании са спрели да плащат за реклама в канала

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между ТИР и две коли в Айтос, има жертви
Катастрофа между ТИР и две коли в Айтос, има жертви
Започна съдебен процес срещу бивш съветник на Еманюел Макрон
Започна съдебен процес срещу бивш съветник на Еманюел Макрон