НОВИНИ

При бурята в София: На Симеоновско шосе падна топола, в двора на училище се откъснаха антени

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:04, 19.01.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Регионални
Слушай новината

Аварийните екипи в столицата продължават разчистването - получени са над 30 сигнала. Днес за София е обявен оранжев код.

В града има много паднали дървета. На "Симеоновско шосе" аварийните екипи отстраниха паднала 50-годишна топола. Тя е паднала на автобусна спирка, но няма пострадали хора. Изкривила е обаче моста на реката.

Граждани подадоха сигнал, че в двора на 133-о училище в София са леко наклонени и даже откъснати антени на "Гражданска защита". Директорката на училището е разпоредила децата да не излизат навън, докато бъде отстранен проблемът.

"Пуснали сме съобщение през Школо деца в двора да няма - от една страна силният вятър, от друга страна, това, че антените не знаем в какво състояние са. И до края на учебните занятия днес няма да излизат на двора. Родителите не бива да се притесняват, децата са в училище, учителите се грижат за тях в момента. Няма опасност", каза директорката на 133-о училище "Александър С. Пушкин" Даниела Борисова.

Хората разказват пред нашата камера за паднали дървета по цялото "Симеоновско шосе", както и за разпилени строителни материали.

Втори ден летище София работи в условията на силен вятър. В момента няма самолети, които са извън разписанието. От летището призовават хората да следят на страницата на летището за променени полети.

До следобед ще има силен вятър, след това ще стихне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Манчев: Доволен съм от това, което взехме като качество и дълбочина в състава
Владимир Манчев: Доволен съм от това, което взехме като качество и дълбочина в състава
НС отвори пазара на труда за чужденци чрез т.нар. "синя карта"
НС отвори пазара на труда за чужденци чрез т.нар. "синя карта"