НОВИНИ

Променят с временна организация движението по ул. „Опълченска“

променят временна организация движението bdquoопълченскаldquo
bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 15.07.2024
Чете се за: 07:17 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с изпълнението на първия етап от реконструкцията на ул. „Опълченска“ от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“ се въвеждат промени в организацията на движение.

От 16 юли 2024 г. до 14 септември 2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства както следва:

- през моста на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Опълченска“;

- по източното пътно платно на ул. „Опълченска“ между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Сливница“. Движението в участъка ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на ул. „Опълченска“.

От 16 юли 2024 г. до 14 септември 2024 г. се променят и маршрутите на тролеите от линия 1, 5, 7 и 11 и автобусите от линии 60, 74, 77, 82 и 86 в участъка.

Тролейбусите от линия № 1 ще се движат от жк „Левски Г“ по маршрута до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Прага“ (връщане по бул. „Ген. Скобелев“ и бул. „Васил Левски“) и наляво по бул. „Прага“ по маршрута на тролейбусна линия № 9 до жк „Борово“двупосочно.

Тролейбусите от линия 1 ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Тролейбусите от линия № 5 в посока център ще се движат от „УМБАЛ Св. Анна“ по маршрута до пл. „Руски паметник“, обратен завой на площада и по маршрута до УМБАЛ „Св. Анна“.

Тролейбусите от линия № 7 ще се движат от жк „Люлин 3“ по маршрута до кръстовище бул. „Сливница“ - ул. „Опълченска“, направо по бул. „Сливница“, площад „Сточна гара“, надясно по бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, наляво по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ и направо по бул. „Черни връх“ по маршрута до жк „Гоце Делчев“ двупосочно.

Тролейбусите ще линия №7 ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Тролейбусните от линия № 11 ще се движат по удължен маршрут до надлез „Надежда“ както следва:

- в посока надлез „Надежда“: от жк „Дружба 1“ до площад „Сточна гара“, бул. „Сливница“, ул. „Опълченска“, ул. „Охрид“ и по ул. „Подполковник Калитин“ до спирка с код 1881 „Ул. Вишовград“ – крайна;

- в посока жк „Дружба 1“: от спирка с код 2116 „Надлез Надежда“ – начална по ул. „Скопие“, по локалното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Ген. Столетов“, ул. „Димитър Петков“, бул. „Сливница“, площад „Сточна гара“, бул. „Васил Левски“ и по маршрута до жк „Дружба 1“.

Тролейбусите от линия 11 ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.

За линията се разкриват временни спирки:

- с код 6008 „Ул. Подп. Калитин“ на бул. „Ген. Столетов“ на 45 метра преди кръстовището с ул. „Подп. Калитин“ в посока „УМБАЛ Св. Анна - ухо“;

- с код 6007 „Ул. Шумен“ на бул. „Ген. Столетов“ на 15 метра преди ул. „Шумен“ в посока УМБАЛ Св. Анна - ухо;

- с код 6005 „Ул. Димитър Петков“ на ул. „Ген. Столетов“ на 15.00 метра преди левия завой по ул. „Димитър Петков“ в посока УМБАЛ „Св. Анна“.

Автобусите от линия № 60 в посока жк „Овча купел“ ще се движат от спирка с код 2829 „Бул. Княгиня Мария Луиза“ направо по централното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“, обратен завой на надлез „Надежда“, централно пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Одрин“ и по маршрута до жк „Овча купел“ 2.

В посока Централна гара маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки в променения участък на маршрута и на:

- спирка с код 6407 „Метростанция Опълченска“ за нощната линия N1 на бул. „Тодор Александров“ след ул. „Опълченска“;

- трамвайна спирка с код 0377 „Бул. Сливница“;

- трамвайна спирка с код 2112 „Ул. Пиротска“.

Автобусите няма да спират на спирка с код 2830 – начална за линия № 74.

Автобусите от линия № 74 ще се движат по следния маршрут:

- в посока Централна гара: от жк „Гоце Делчев“ до кръстовище ул. „Опълченска“ - бул. „Сливница“, бул. „Сливница“, бул. „Христо Ботев“, наляво по централното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“, обратен завой на надлез „Надежда“ и по централното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“ до спирка с код 2830 „Бул. Княгиня Мария Луиза“, която ще бъде крайна и начална;

- в посока жк „Гоце Делчев“:автобусите ще се движат от спирка с код 2830 до кръстовище бул. „Христо Ботев“ - бул. „Сливница“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Тодор Александров“ ,бул. „Ген. Скобелев“ и по маршрута до жк „Гоце Делчев“.

Автобусите от линия 74 ще спират на съществуващите автобусни спирки в променения участък:

- трамвайна спирка с код 0377 „Бул. Сливница“;

- трамвайна спирка с код 2112 „Ул. Пиротска“.

Автобусите няма да спират на спирка с код 2829 – начална за линия № 60.

Автобусите от линии № 77 и 82 ще се движат :

- в посока Централна гара: от жк „Западен парк“ и жк „Люлин 5“ по маршрутите до спирка с код 2079 „Ул. Опълченска“ на бул. „Княгиня Мария Луиза“;

- в посока жк „Западен парк“ и жк „Люлин 5“: от спирка с код 2079 „Ул. Опълченска“ направо по централното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“, обратен завой на бул. „Княгиня Мария Луиза“ пред централна автогара, по централното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и от надлез Надежда по маршрутите.

Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите няма да спират на спирки с кодове 2829 и 2930 за линии № 60 и 74.

Автобусите от линия № 86 в посока АП „Малашевци“ ще се движат от жк „Свобода“ по маршрута до кръстовище бул. Княгиня Мария Луиза“ - ул. Опълченска“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, площад „Лъвов мост“, бул. „Сливница“ и по маршрута си.

В посока жк „Свобода“ маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки в променения участък.

Автобусите няма да спират на спирки с кодове 2829 и 2930 за линии № 60 и 74.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът край Свиленград е един от най-големите някога у нас
Пожарът край Свиленград е един от най-големите някога у нас
Плувкинята Джени Томпсън, която спечели 12 отличия от олимпийски игри
Плувкинята Джени Томпсън, която спечели 12 отличия от олимпийски игри