НОВИНИ

Рафаел Надал стана първият 1/4-финалст на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:23, 23.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
рафаел надал стана първият финалст australian open
Слушай новината

Рафаел Надал стана първият тенисист, който се класира за 1/4-финалите на тазгодишния Australian Open, след като елиминира със 7:6(14), 6:2, 6:2 французина Адриан Манарино.

Ключът към успеха на Матадора се оказа епичният първи сет, чийто изход трябваше да се реши след тайбрек. В дългия гейм зрителите станаха свидетели на общо 30 разигравания, като Надал пропиля общо шест сетбола, докато Манарино четири. В крайна сметка сетът отиде в полза на Рафа след 16-14 точки в негова полза.

Във втората част Надал бързо установи контрол върху събитията на корта, пробивайки още в откриващия гейм. Левичарят от Майорка взе и още веднъж подаването на съперника си в петия гейм по пътя му към успеха с 6:2.

Третият сет започна отново с пробив на сметката на испанеца, но този път Манарино отговори моментално, изравнявайки за 1:1. Последва обаче серия от четири поредни гейма за Рафа, която му осигури комфортен аванс от 5:1 и до края той нямаше проблеми да стигне до победата.

По този начин шампионът от 2009 година вече е сред най-добрите осем в турнира и ще очаква в следващия кръг някой измежду Александър Зверев и Денис Шаповалов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди плюшени мечета полетяха върху ледена пързалка в Пенсилвания
Хиляди плюшени мечета полетяха върху ледена пързалка в Пенсилвания
Берлускони оттегли кандидатурата си за президент
Берлускони оттегли кандидатурата си за президент