НОВИНИ

Рекордно увеличение на случаите на COVID-19 по света за денонощие

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:16, 14.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа са регистрирани повече от 307 000 нови случая на коронавируса, по данни на Световната здравна организация. Най-голямо е увеличението в Индия, САЩ и Бразилия. Европа връща ограничения.

Израел обяви, че въвежда национална карантина от петък. Тя ще продължи до края на празниците по случай еврейската Нова година.

Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел: "Взехме решение за строги ограничения през следващите три седмици, с възможност за удължаване".

Хората ще имат право да се движат в периметър от 500 метра от дома си, освен ако не отиват на работа, където присъствието на служители също ще бъде ограничено.

Забраняват се събиранията на повече от десет души на закрито и 20 - на открито. Училищата затварят, както и търговски центрове, хотели, басейни и фитнеси. Ресторантите ще работят само с доставки. По изчисления на израелското финансово министерство карантината ще струва на страната 1,6 милиарда евро.

Заведенията в Лондон бяха препълнени този уикенд, непосредствено преди влизането в сила на по-строги ограничения. От днес се забраняват събирания на повече от шестима души. Нарушителите ще бъдат глобявани със 100 паунда, а при второ неспазване на мерките глобата ще скача до 3200 паунда.

Франция, където през последните дни имаше рекорден брой нови случаи на COVID-19, отчете намаление - за денонощие заразените са малко над 7000.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръстовден е!
Кръстовден е!
27 случая на коронавирус при 924 PCR теста
27 случая на коронавирус при 924 PCR теста