Републиканската пътна мрежа на територията на Русенска област е почистена

от БНТ
07:59, 01.12.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Регионални

Пътят Русе-София е изчистен. От началото на снеговалежа преди около 24 часа всички машини бяха подготвени. Те излязоха и обработиха пътищата. Вчера през целия ден пътищата от републиканската пътна мрежа бяха поддържани до асфалт, като след спирането на снеговалежа, тази нощ над 20 машини обработваха пътната настилка против заледяване с пясък и сол, това заяви в пряко включване за "Денят започва" Стамен Савов, директор на Областно пътно управление - Русе.

Дължината на републиканската пътна мрежа на територията на Русенска област е 500 км и се поддържа от фирма, с която имаме сключен договор. Тя разполага с необходимата техника. Техниката е разпределена по пунктове - в района на Бяла, Обретеник, Сливо поле, Писанец - навсякъде по т.нар. опорни пунктове е осигурено достатъчно количество от инертни материали. Обезпечени сме за зимата и сме готови да посрещнем всякакви атмосферни условия, увери директорът на Областно пътно управление - Русе.

93 снегопочистващи машини ще поддържат републиканската пътна мрежа в област Русе

При снеговалеж имаме готовност да извадим 93 машини на пътя, допълни той.

Пътните инциденти край Писанец вчера са в резултат на износените гуми на четирите румънски тира, които са тръгнали, без да бъдат подготвени.

Нека водачите да бъдат внимателни и да се съобразят, че шофират в зимни условия, апелира Стамен Савов.

Вижте още подробности във видеото.

Автор: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Парите за медиците в Поморие вече са в сметката на болницата
Парите за медиците в Поморие вече са в сметката на болницата
Проходът Шипка е отворен
Проходът Шипка е отворен