НОВИНИ

Румен Радев: Амбицията ни е в скоро време да кандидатстваме за домакинство на Младежки зимни олимпийски игри

румен радев амбицията скоро време кандидатстваме домакинство младежки зимни олимпийски игри
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 11.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на България Румен Радев обяви, че страната ни има амбиции в скоро време да кандидатства за домакинство на Младежките зимни олимпийски игри.

Държавният глава беше специален гост на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, където той е провел разговори с високо поставени ръководители от световната федерация по ски и сноуборд (ФИС), които са поставили отлична оценка на организацията на надпреварата в българския зимен курорт.

Според самия Радев пък България вече разполага с потенциала и заслужава да бъде домакин на подобен форум като Младежките зимни олимпийски игри.

"Днес проведох разговори с президента на Световната федерация по ски и сноуборд (ФИС) Йохан Елиаш. Амбицията е догодина отново да имаме кръг от Световната купа, но и не само. Има покана и към президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Знаете, че с него сме в много добри отношения, защото често се засичаме по големи международни събития. Амбицията ни е в скоро време България да кандидатства за домакинство на Младежки зимни олимпийски игри", заяви президентът.

"Мисля, че вече имаме потенциала, но най-важното е, че имаме подготвени хора. От това, което чух от президента на ФИС, нашите експерти, които организират това състезание, които подготвят пистата и създават цялата организация на Световната купа и с това, което сме изградили като база в Банско и София, България може и заслужава да бъде домакин на подобно събитие и ние ще работим това да се случи", добави Румен Радев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зловещото лице на войната: Разследване след смъртта на 6-годишно момиче в Газа
Зловещото лице на войната: Разследване след смъртта на 6-годишно момиче в Газа
Шествие срещу провеждането на "Луковмарш" в София
Шествие срещу провеждането на "Луковмарш" в София