НОВИНИ

Румен Радев се срещна с президента на МОК Томас Бах в Лозана

По време на срещата от ръководството на МОК заявиха готовност за съдействие при изготвянето на пътна карта за издигането на кандидатурата на България за домакин на Младежки зимни олимпийски игри.

румен радев срещна президента мок томас бах лозана
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:49, 27.05.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

България високо цени готовността на Международния олимпийски комитет да подкрепи усилията и амбицията на страната ни да организира домакинство на Младежки зимни олимпийски игри. Това заяви Румен Радев на среща с президента на МОК Томас Бах, която се проведе в централата на организацията в Лозана, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на срещата от ръководството на МОК заявиха готовност за съдействие при изготвянето на пътна карта за издигането на кандидатурата на България, така че страната ни да покрие стандартите за провеждане на спортното събитие в София.

„България се гордее с традициите в зимните спортове и натрупа сериозен опит в организацията на международни състезания. Страната ни има и отлични природни условия“, каза президентът по време на срещата.

По думите на Томас Бах близостта на столицата до планината би улеснила много организацията на събитието. Необходимо е да се направи оценка на съоръженията и инфраструктурата, нужни за провеждането на младежкия спортен форум.

Държавният глава заяви, че за България е повод за гордост, че е сред 14-те страни, които през 1896 г. участват в първите съвременни Олимпийски игри в Атина. По време на срещата си Румен Радев и Томас Бах отбелязаха приноса на Олимпийското движение за утвърждаването на мира и разбирателството между хората.

В срещата днес участваха председателят на БОК Стефка Костадинова, както и Весела Лечева - член на комисията по обществени въпроси и корпоративни комуникации към МОК.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев се срещна с президента на МОК Томас Бах
Румен Радев се срещна с президента на МОК Томас Бах
Гоф, Колинс и Свитолина продължават към втория кръг на Ролан Гарос
Гоф, Колинс и Свитолина продължават към втория кръг на Ролан Гарос