Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Само от началото на септември досега на пътя са загинали 22 души

bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 11.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
пътна полиция нова спецоперация безопасност пътищата

Само от началото на септември до момента при транспортни произшествия по пътищата в страната са загинали 22 души.

От днес до 14 септември "Пътна полиция" стартира нова специализира полицейска операция на територията на цялата страна, съобщи инспектор Чавдар Кочев, инспектор в "Пътна полиция".

По думите му много често на пътя са засичани шофьори, които сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Не малък фактор за пътните инциденти е и самонадеяното поведение на шофьорите, поясни той.

"Много от водачите превишават скоростта, не спазват дистанцията между автомобилите. Отново има много водачи с концентрация на алкохол, качват се и преуморени", поясни инспектор Кочев.

Стартиращата днес операция ще бъде разделена според пътната обстановка и натоварването. Дирекциите в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив ще наблегнат на нарушенията, извършвани от пешеходци - правилно пресичане на места, обозначени с пешеходни пътеки, или внезапно излизане на пътното платно, както и отнемане на предимството на пешеходци и велосипедисти.

Ще бъде засилен контролът и по автомагистралите, първокласните и второкласни пътища, както и на пътните възли. Целта е да се подпомогне движението и да се запази живота и здравето на гражданите.

Чавдар Кочев обобщи данните и от проведената между 4 и 7 септември друга полицейска операция. В този период са били проверени 24 679 водачи на МПС. Установени са 10 416 нарушения, от които 7790 са санкционирани с фиш, а 2626 с акт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се ерозията на почвата в Рила заради големия брой туристи, нарушаващи правилата
Увеличава се ерозията на почвата в Рила заради големия брой туристи, нарушаващи правилата
Станаха ясни първите двама шампиони на US Open 2020
Станаха ясни първите двама шампиони на US Open 2020