НОВИНИ

Саутгейт избра футболиста, който да замени Алекзандър-Арнолд

Бен Уайт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:30, 07.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Гарет Саутгейт се спря на Бен Уайт да замени контузения Трент Алекзандър-Арнолд в състава на Англия за Евро 2020 след впечатляващото му представяне при успеха над Румъния с 1:0 в контрола.

23-годишният централен защитник на Брайтън направи дебюта си за националния отбор при победата над Австрия с 1:0 в приятелска среща миналата седмица и отново бе на висота при неделния успех над румънците. Алекзандър-Арнолд отпадна от сметките, след като получи травма на бедрото в мача с австрийците и Саутгейт се възползва от времето си, за да реши кой от „изчакващия“ списък с играчи да вземе.

Уайт направи страхотен сезон с екипа на Брайтън – негов първи във Висшата лига, след като имаше основна роля за директната промоция на Лийдс, докато играеше под наем за „белите“ в Чемпиъншип, през сезон 2019/20. Саутгейт избра централен бранител, тъй като капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър продължава да се възстановява от контузия на глезена. Защитникът на Евертън Бен Годфри и капитанът на Саутхемптън Джеймс Уорд-Праус бяха други опции, като и двамата стартираха в мача с Румъния, докато Джеси Лингард и Оли Уоткинс бяха в „изчакващия“ списък, но сега ще се завърнат обратно по домовете си.

Англия стартира кампания си на Евро 2020 с мач на 13 юни на „Уембли“ срещу Хърватия, който го победи в полуфиналите на Мондиал 2018.

27 от двубоите от Евро 2020 ще можете да гледате по БНТ, а всички мачове ще имате възможността да наблюдавате онлайн в специалната страница на bntnews.bg, посветена на шампионата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миню Стайков и Маринела Арабаджиева се кандидатираха за депутати
Миню Стайков и Маринела Арабаджиева се кандидатираха за депутати
25-метрово знаме с цветовете на дъгата за София прайд (Снимки)
25-метрово знаме с цветовете на дъгата за София прайд (Снимки)