Седем трупа бяха открити в контейнер, превозващ торове от Сърбия до Парагвай

от БНТ
16:05, 24.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
По света
седем трупа бяха открити контейнер превозващ торове сърбия парагвай
Снимка: БГНЕС

Тежко разложени трупове на седем души са били открити в петък в контейнер с торове, който напуснал Сърбия преди три месеца, съобщава БНР, като се позовава на парагвайските власти.

Контейнерът напуснал Сърбия на 21 юли и пристигнал по-рано тази седмица през Аржентина на речно пристанище в покрайнините на парагвайската столица Асунсион, заяви прокурорът Марчело Салдивар.

Труповете са били открити на 23 октомври, когато управителите на компанията, която докарала продукта, отворили контейнера, добавил прокурорът.

Салдивар казал, че жертвите вероятно са пътували тайно. Двама от тях имали лични документи, които сочат, че са мароканци. Намерена е и фактура от сръбска таксиметрова компания, което говори, че те са влезли в контейнера в Сърбия.

Ние предполагаме, че те са пристигнали там от Мароко и са планирали да пътуват до близка дестинация, но не са отчели разстоянието и не са преживели пътуването, казва той пред Ройтерс.

Провизиите, които са имали - бисквити, бутилирана вода и консерви, били достатъчни за 72 часа.

Всички трупове са разложени. От тях са останали само коса и кости, заяви прокурорът.

Маршрутът на пратката ще бъде проверен, каза прокурорът, както и мобилните телефони, намерени до телата. Парагвайските власти ще се свържат с властите в Мароко и Сърбия, за да се опитат да определят самоличността на жертвите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спират плановите операции в област Ловеч от 25 октомври
Спират плановите операции в област Ловеч от 25 октомври
РЗИ - София отмени карантината на Бойко Борисов
РЗИ - София отмени карантината на Бойко Борисов