НОВИНИ

Ще завали, очакват се и гръмотевици

валежи гръмотевици следобед
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 23.04.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, в София около 17°. В близките часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има валежи от дъжд, по-интензивни главно в планинските райони на Западна и Централна България. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

През нощта по-значителна ще е облачността над югозападните райони и на отделни места там ще превали. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, в София около 5°.

Утре денят ще започне слънчево, но след обяд и до полунощ, отново в Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен южен вятър, с който ще се затопли още малко и максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, в София около 19°.

В планините около и след обяд на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, над 2000 метра от сняг. В отделни райони, предимно в Рило-Родопската област, валежите ще са по-интензивни и придружени от гръмотевици. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад.

На Балканите облачността ще е променлива, около и след обяд над много райони купеста и купесто-дъждовна. Главно в западната половина от полуострова ще има валежи от дъжд, на места временно интензивни и с условия за гръмотевици.

У нас във вторник и сряда валежите ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с повишена вероятност на места количествата да са значителни. В четвъртък все още ще има валежи, но постепенно ще намаляват. Ще остане доста хладно за края на април с дневни температури между 11° и 16°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоян Орманджиев: Утре ще има яснота за новия стадион на ЦСКА
Стоян Орманджиев: Утре ще има яснота за новия стадион на ЦСКА
Шампионката Онс Жабер под въпрос за турнира от сериите 1000 в Мадрид следващата седмица
Шампионката Онс Жабер под въпрос за турнира от сериите 1000 в Мадрид следващата седмица