НОВИНИ

Щефани Фениер спечели спускането в Кортина д'Ампецо, тежко падане за Шифрин

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:48, 26.01.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
щефани фениер спечели спускането кортина 39ампецо тежко падане шифрин
Слушай новината

Австрийката Щефани Фениер триумфира в спускането за Световната купа в италианския курорт Кортина д'Ампецо, като по този начин записа едва втория си успех в престижната верига в своята кариера.

Първата победа на Фениер дойде отново в спускане, което се проведе преди почти 5 години - на 27 януари 2019-а г. в Гармиш-Партенкирхен, Германия.

В днешния ден австрийката най-накрая сложи край на дългото чакане отново да се качи на най-високото стъпало на подиума, спускайки се по трасето "Олимпия дела Тофане" за време 1:33.06 минути.

С това си постижение 30-годишната алпийка остави зад гърба си швейцарката Лара Гут-Бехрами, която остана на 0.39 секунди, а третото място бе разделено между цели три състезателки - канадката Валери Грение, австрийката Кристина Агер и италианката София Годжа, които финишираха на 0.71 секунди от победителката.

Надпреварата в Кортина д'Ампецо обаче ще бъде запомнена най-вече с поредния тежък инцидент през сезона в алпийските ски, като този път жертва стана голямата звезда при жените - Микаела Шифрин. Американката падна в началото на своето спускане, а по-притеснителното за нея беше, че дълго време след контакта ѝ с предпазните ограждения тя продължи да лежи на снега. В крайна сметка петкратната носителка на Световната купа успя да се изправи на крака, но видимо изпитваше сериозни болки в десния крак и се наложи да бъде откарана с хеликоптер, което поражда въпросителни кога отново ще я видим на старт.

Въпреки този инцидент Шифрин остава лидер в подреждането за големия Кристален глобус с 1209 точки, следвана от Лара Гут-Бехрами с 869 и Петра Влъхова с 809.

В дисциплината спускане начело е София Годжа с 290 пункта пред Щефани Фениер с 216 и Гут-Бехрами със 164.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският журналист Иван Гершкович остава в арест в Русия
Американският журналист Иван Гершкович остава в арест в Русия
Венци Стефанов: Никой не е заставал срещу Касабов, феновете да не се бъркат в работата на Изпълкома
Венци Стефанов: Никой не е заставал срещу Касабов, феновете да не се бъркат в работата на Изпълкома