НОВИНИ

След обилния снеговалеж: Затворен е само пътят Русе-Бяла

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:32, 24.03.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Около 600 машини почистват пътищата в районите със снеговалеж - съобщиха от Агенция пътна инфраструктура. Извършва се и превантивна обработка срещу обледяване.

Проходите са отворени за движение и са проходими при зимни условия.

Къде ситуацията е най-тежка?

Най-сериозна е ситуацията в Североизточна България, където освен снега има и силен вятър. Там се е наложило поетапно затваряне на пътищата за почистване. Машините са били на терен цяла нощ и в момента пътищата са проходими при зимни условия. Ето още:

Инспектор Лъчезар Близнаков, пътна полиция: В момента затворен е само пътят Русе- Бяла, който се очаква да бъде изчистен. Проблеми възникват от това, че пътищата се почистват, обработват се, след това вятърът отново навява сняг, отново се налага затваряне. На някои пътища има ограничения, но само за товарните автомобили. Забелязваме рязък спад в движението на автомобилите - за леките говорим. Тежкотоварното движение се е увеличило за сметка на това. Всички проходи са проходими, дори "Троянския проход" е отворен за МПС от 12 тона.


В София 140 снегопочистващи машини са били тази нощ на терен. Обработени са трасетата на градския транспорт, почистват се спирки, подходи към подлези, пространствата около болниците.

През пропускателните пунктове на областните градове преминават с приоритет автомобили, които превозват жизненоважни стоки, като лекарства например. Затова от пътна полиция призоваха шофьорите за толерантност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна удължават срока за плащане на данък сгради и автомобили с отстъпка
Във Варна удължават срока за плащане на данък сгради и автомобили с отстъпка
Проф. Костов представи членовете на Медицинския съвет към МС
Проф. Костов представи членовете на Медицинския съвет към МС