НОВИНИ

Спад на смъртните случаи в Италия

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:18, 23.03.2020
5918
Чете се за: 00:50 мин.
Общество

Италия остава най-тежко засегната от коронавирусаа страна. Броят на починалите надхвърли 5470 души, а на заразените - 59 хиляди. И все пак за първи път Италия регистрира спад на смъртните случаи за едно денонощие.

Лъч надежда за Италия. Според последните данни на италианските здравни власти се наблюдава, макар и лек, спад както на заболелите от Ковид-19, така и на смъртните случаи.

Това се възприема като положителен знак, че въведените драконовски мерки за ограничаване на епидемията работят.

Франко Локатели, Италианска национална здравна служба: Не искаме да се увличаме в прекален ентусиазъм или интерпретации на тази тенденция. Но несъмнено, приветстваме този добър знак, защото достигнахме момента, когато очакваме да видим ясно потвърждение, че въведените мерки са ефективни.

А усилията продължават, включително и чрез видеоконферентни разговори. Медици от китайския град Ухан споделиха опита си в борбата с коронавируса със свои колеги от Италия и Германия.

Те обсъдиха стандартите при овладяването на пандемията и възможните усложнения.

Италиански експерти споделиха, че китайският опит е от голямо значение за Италия - от диагностицирането до лечението на пациентите, особено когато става дума за най-възрастните.

Фабриция Латанцио, зам.-директор на Италианския национален институт за грижа за възрастни хора: Искам да благодаря за тези видеоконференции, защото получихме много информация. Колегите ни от Ухан ни обясниха за различните проявления при инфекция.

На европейско ниво започват клинични изпитания на четири експериментални форми на лечение на коронавируса. Инициативата е на Франция, но участват и още шест страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия прие да се съобрази с ветото на президента
Правната комисия прие да се съобрази с ветото на президента
В Драгичево проверяват всички автомобили без пернишка регистрация
В Драгичево проверяват всички автомобили без пернишка регистрация