НОВИНИ

Спецслужбите: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на България

bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 11.10.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
камионът бомба взривил кримския мост минал българия съобщи руският следствен комитет
Слушай новината

Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост, по нареждане на министър-председателя бе извършена проверка от службите за сигурност.

Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион. Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност, заявяват от МС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Познат на Лудогорец рефер от Естония ще свири домакинстовото на "орлите" на ХИК в Лига Европа
Познат на Лудогорец рефер от Естония ще свири домакинстовото на "орлите" на ХИК в Лига Европа
Ще има ли отново референдум за независимост на Шотландия?
Ще има ли отново референдум за независимост на Шотландия?