НОВИНИ

Статистиката е на страната на Испания срещу Швейцария

Испания
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:49, 02.07.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

След като и двата отбора допринесоха за удивителни и драматични мачове от фазата на осминафиналите на Евро 2020, Швейцария и Испания сега се изправят един срещу друг с надежди за място на полуфиналите.

Испанците бяха първите от двойката, които си резервираха мястото в този четвъртфинал след спиращ дъха сблъсък с Хърватия. 1:1 на полувремето, инфарктно 3:3 след редовните 90 минути. Така Испания трябваше да стигне дълбоко в допълнително време, за да постигне желания успех.

Двата гола, които вкараха в допълнителните тридесет минути, ги направиха първия отбор в историята на Европейско първенство, който реализира пет гола в два последователни мача. И успехът им осигури първата победа в директни елиминации на голям турнир след финала на Евро 2012, когато победиха Италия.

22 пъти Швейцария и Испания са се срещали в миналото. „Ла Фурия Роха“ доминира значително с 16 спечелени от тях и само една единствена загуба. Но, швейцарците влизат в този мач на фона на един от най-големите футболни моменти за тази страна.

Осминафиналите ги изправиха срещу световните шампиони Франция. В една невероятна нощ в Букурещ, дузпата спасена от на Ян Зомер осигури успех и невиждани бурни тържества, за това, че тази нация се класира за първи път на 1/4-финали от Европейско първенство.

120-минутно емоционално приключение предшестваше футболната радост на „кръстоносците“. Творческите решения на барометъра в играта Стивън Зубер отново излязоха на реден план. Той достави перфектно топката на Харис Сеферович, регистрирайки четвъртата си асистенция на Евро 2020.

Всичко започна с пропусната дузпа от швейцарците, през три гола за Франция, като преди това Сеферович откри резултат, а до края на мача той отбеляза и втори гол в тази специална вечер. Нападателят вече има три гола в последните си два мача, след като преди това бе вкарал едва един в предишните си 13 участия.

Швейцария вече сътвори един от най-шокиращите моменти на Евро 2020... Предстои да разберем, могат ли да повторят този подвиг в Санкт Петербург?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на COVID в Санкт Петербург часове преди мач от Евро 2020
Бум на COVID в Санкт Петербург часове преди мач от Евро 2020
Близки и приятели се сбогуваха с Евгений Бакърджиев (СНИМКИ)
Близки и приятели се сбогуваха с Евгений Бакърджиев (СНИМКИ)