НОВИНИ

Стурла Холм Лагрейд триумфира с титлата в мъжкия спринт на световното първенство по биатлон

Най-добрият българин Владимир Илиев не взе участие в състезанието заради висока температура, докато Благой Тодев и Антон Синапов се наредиха съответно 74-и и 76-и

стурла холм лагрейд триумфира титлата мъжкия спринт световното първенство биатлон
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:43, 10.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежецът Стурла Холм Лагрейд спечели титлата в спринта на 10 км за мъже на световното първенство по биатлон в чешкия зимен център Нове Место, а още двама негови сънародници се качиха на подиума.

Лагрейд повали всичките десет мишени и показа страхотно бягане по трасето, финиширайки за 25:23.9 минути. За 26-годишният състезател това е общо шести златен медал от шампионат на планетата, но първи в тази дисциплина.

"Всичко започна тук преди четири години за мен, а сега съм световен шампион. Невероятно е, не мога да го опиша. Първите трима са норвежци, ние сме невероятен отбор, имаме изключителни състезатели", каза щастливият Стурла Холм Лагрейд след успеха.

Носителят на Световната купа за миналия сезон Йоханес Тингнес Бьо остана втори с пасив от 3.5 секунди и с една грешка в стрелбата.

Бронзовото отличие стана притежание на Ветле Шястад Кристиансен, който също направи една грешка на рубежа и финишира на 18.6 секунди зад Лагрейд.

Най-добрият български състезател Владимир Илиев не стартира заради висока температура, а от останалите ни представители Благой Тодев финишира 74-и с три пропуска във втората стрелба и изоставане от 4:32.0 минути, а Антон Синапов се нареди 76-и с две грешки и пасив от 4:42.0 минути.

Световното първенство по биатлон продължава утре с преследването на 10 км за жени и на 12.5 км за мъже без българско участие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел се готви за началото на мащабна сухопътна операция в Рафа
Израел се готви за началото на мащабна сухопътна операция в Рафа
Варна ДКС се справи с Хектор у дома за първа победа през сезона във волейболното първенство при жените
Варна ДКС се справи с Хектор у дома за първа победа през сезона във волейболното първенство при жените