НОВИНИ

Тръмп в паника, втора вълна от COVID-19 може да попречи на преизбирането му

тръмп паника втора вълна covid попречи преизбирането
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:14, 10.05.2020
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е крайно обезпокоен, че избухването на втора вълна от коронавирусна инфекция, която експертите очакват през есента, може да навреди на репутацията му и да попречи на преизбирането му на изборите през ноември. Това се казва в статия, публикувана в неделя във "Вашингтон пост", която цитира своите източници сред съветниците на американския лидер.

Според източници сред съветниците на държавния глава той е "неприятно изненадан и шокиран от намаляващата си популярност". Вестникът цитира частни разговори на Тръмп, според които той се „мъчи да разбере“ как всичко изведнъж се промени: от увереността в преизбирането му до новината, че губи популярност пред Джоузеф Байдън, който сега е най-вероятният кандидат за президент на демократите. Според съветници на държавния глава бившият вицепрезидент Байдън изпреварва Тръмп дори в анкети, проведени от предизборната кампания на републиканците.

Въпреки това вестникът смята, че държавният глава сега е съсредоточен върху плановете за възстановяване на икономиката на страната след пандемията от коронавирус. Тайната надежда на Тръмп е, че успехът по този въпрос ще му осигури победа Байдън на президентските избори.

Ръководителят на администрацията на Вашингтон възнамерява да възобнови изказванията си пред привърженици в различни щати през лятото. Белият дом вече обсъжда как най-добре да организира подобни срещи, следвайки препоръките на лекарите за социална дистанция и хигиенни мерки.

Байдън остана единственият кандидат за президент на САЩ на демократите, след като на 8 април сенаторът Бърни Сандърс излезе от кампанията. Изборите за президент на САЩ са насрочени за 3 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1965 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
1965 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Депутати от опозицията в Сърбия обявиха гладна стачка пред парламента
Депутати от опозицията в Сърбия обявиха гладна стачка пред парламента