НОВИНИ

Треньорът на Федерер е скептечиен за участието му на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:42, 15.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
треньорът федерер скептечиен участието australian open
Слушай новината

Швейцарският тенисист Роджър Федерер е малко вероятно да бъде готов за участие на Australian Оpen през 2022, сподели в интервю неговият треньор Иван Любичич.

Хърватинът увери, че възстановяването на Федерер върви по план, но уточни, че ако самият Роджър не се чувства готов на 100%, то той няма да пътува за Австралия.

"Смятам, че е малко вероятно да играе на Australian Open. Роджър продължава да се възстановява. Познавам го добре и знам, че той иска да е 100 процента готов, когато участва на турнири. Така че се съмнявам, че Федерер ще пристигне в Австралия", заяви Любичич.

Все пак бившият №3 в света увери всички фенове на Маестрото, че той все още има желание да се завърне на корта.

"Въпреки всичко той постепенно се движи напред. Но е на 40 години и трябва търпение. Сега процесът по възстановяването върви по-бавно от преди. Мога да кажа, че Роджър иска да се върне в тениса. А когато реши да приключи кариерата си, това няма да стане внезапно", коментира хърватинът.

Роджър Федерер прекрати преждевременно сезона си, след като взе решение да се подложи на поредната операция на коляното.

Очакванията бяха, че швейцарецът ще се завърне за началото на 2022 година, но тези думи на Любичич като че ли ще отложат още във времето появата на 40-годишния Федерер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нарушения в ДКЦ "Александровска"
Нарушения в ДКЦ "Александровска"
Христо Иванов подава оставка
Христо Иванов подава оставка