НОВИНИ

Турнирният директор на Australian Open: Следя Рафа, той очевидно планира да играе в Мелбърн

надал загубата australian open нов ден продължа боря
bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 23.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Директорът на Australian Open Крейг Тайли е уверен, че Рафаел Надал ще участва в надпреварата в "Мелбърн Парк" следващия януари въпреки контузиите, които измъчват 37-годишния испанец през последните няколко сезона.

Надал е двукратен шампион в Мелбърн, но за последно беше на корта именно в Австралия в началото на календарната година, когато получи травма в бедрото, която на практика му попречи да играе през цялата кампания.

"Рафа тренира. Следя го, защото той е изключително важен за нас. Иска да играе, очевидно планира да бъде тук. Всичко зависи от това как се подготвя. Надявам се през следващите две седмици да получим конкретно потвърждение за това. Сигурен съм, че Рафа ще бъде в Мелбърн, защото не иска да пропусне възможността да повтори това, което направи преди няколко години", заяви Тайли, цитиран от световните агенции.

Рафаел Надал спечели своята втора титла в Мелбърн през 2022-а година след пълен обрат във финала срещу Даниил Медведев. Няколко месеца по-късно Матадора триумфира и на Ролан Гарос, за да вдигне своята 22-а и засега последна титла от Големия шлем.

На няколко пъти през тази година испанецът намекна, че 2024-а може да бъде неговата последна в професионалния тенис, като неговото лично желание е да участва на Ролан Гарос, както и на Летните олимпийски игри в Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Панда впечатли цял зоопарк със своята креативност (ВИДЕО)
Панда впечатли цял зоопарк със своята креативност (ВИДЕО)
Освобождаване на заложници от Хамас се очаква най-рано утре
Освобождаване на заложници от Хамас се очаква най-рано утре