НОВИНИ

Уелс и Швейцария не се победиха

живо евро 2020 уелс ndash швейцария
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 12.06.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Уелс и Швейцария не успяха да се победят в мач от Група А на Евро 2020. Двата тима завършиха 1:1 в срещата, която се игра на Олимпийския стадион в Баку, Азербайджан.

И двете попадения паднаха след почивката. В 50-ата минута Бреел Емболо откри за „кръстоносците“, а в 74-ата Кифер Муур бе точен за 1:1.

Първото опасно положение в мача бе пред вратата на швейцарците в 14-ата минута. Кифер Муур надскочи защитата на съперника и засече топката с глава в очертанията на вратата, стражът Зомер обаче изби в корнер.

В 20-ата минута вратарят на Уелс Дани Уорд спаси мрежата си, след много хитър изстрел от страна на Фабиан Шер.

"Кръстоносците" пропиляха още една добра възможност в 27-ата минута, след като ударът на Харис Саферович мина покрай страничния стълб на вратата.

Пред швейцарците се откри много добър шанс в края на полувремето, Емболо намери добре Харис Саферович, но ударът отново не бе точен.

Отборът на Швейцария поведе в 50-ата минута с 1:0. След центриране от корнер Бреел Доналд Емболо засече с глава, за да преодолее вратаря на Уелс.

В 61-ата минута Бен Дейвис отправи мощен изстрел от дистанция, но малко над вратата на швейцарците.

"Кръстоносците" продължиха да поглеждат към вратата на Уелс, Емболо отправи нов заплашителен удар, но неточен.

В 74-ата минута обаче Уелс успя да стигне до равенството 1:1. Кифер Муур засече топката с глава, центрирана от Джоузеф Морел, за да възстанови паритета.

В 85-ата минута Марио Гавранович прати топката в мрежата на Уелс, но попадението не беше зачетено след преразглеждането на ВАР заради засада.

В крайна сметка двата тима поделиха точките и си делят второто място в група зад лидера Италия, който има три точки след вчерашния си успех над Турция с 3:0 в откриващия мач от Евро 2020.

В следващия си мач в сряда от 19:00 часа Уелс играе с Турция отново в Баку, докато Швейцария гостува на Италия в Рим също в сряда от 22:00 часа.

Стартови състави:

Уелс: Уорд, Робъртс, Родон, Дейвис, Мефам, Морел, Алън, Рамзи, Джеймс, Бейл, Муур;

Швейцария: Зомер, Елведи, Шар, Аканджи, Родригес, Мбабу, Фройлер, Джака, Шакири, Емболо, Сеферович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Кабаков получи наряд за Евро 2020
Георги Кабаков получи наряд за Евро 2020
ЦСКА продължава с трансферите
ЦСКА продължава с трансферите