НОВИНИ

Украйна на исторически 1/4-финал, уреди си мач с Англия

украйна исторически финал уреди мач англия
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 29.06.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Украйна се класира за 1/4-финалите на Евро 2020, където ще се изправи срещу Англия. Тимът, воден от Андрий Шевченко, победи с 2:1 Швеция след продължения. Редовното време приключи при 1:1, а с победния гол дълбоко в добавеното време на продължението Артьом Довбик изпрати своя тим напред.

Срещата се проведе на „Хемпдън парк“ в Глазгоу.

„Трите корони“ улесниха донякъде своя съперник, след като в 98-ата минута останаха с човек по-малко след червен картон на Маркус Даниелсон.

Отборът на Украйна за първи път в историята си достига до фазата на елиминациите и до ¼-финалите на европейски футболни финали.

Отборът на Украйна успяваше с много бързи контраатаки и смени по фланговете да създаде опасни положения. В 11-ата минута вратарят на Швеция Робин Олсон трябваше да спасява мрежата си след удар на Андрий Ярмоленко.

Украйна откри резултата за 1:0 в 27-ата минута. Андрий Ярмоленко намери Олександър Зинченко, който стреля диагонално с левия крак в десния край на вратата.

Отборът на Швеция обаче се върна в мача в много важен момент. Две минути преди края на първото полувреме Емил Форсберг получи топката от Александър Исак на дъгата на наказателното поле, стреля мощно и след лек рикошет в Илиа Забарни, тя се оказа в мрежата на съперника за 1:1.

Гредата спаси шведите в 55-ата минута след бърза атака по десния фланг, завършена от Сергей Сидорчук. Още при ответната атака отново гредата попречи за попадение, но този път в другия край на полето след удар на Емил Форсберг.

В 69-ата минута играчът на РБ Лайпциг отново уцели гредата на вратата, пазена от Георгий Бушчан.

Редовното време приключи при резултат 1:1. В първото продължение шведите останаха с човек по-малко. Маркос Даниелсон получи директен червен картон, потвърден при преразглеждане с ВАР, за грубо влизане в крака на Артьом Беседин.

Точно когато по всичко личеше, че мачът ще продължи с изпълнение на дузпи, дойде и последният гол. В даденото от съдията продължение на продължението Украйна реализира за 2:1. Артьом Довбик се превърна в герой за своя тим, след като класира тима на 1/4-финал.

Следващият мач на отбора на Шевченко е на 3 юли, събота, от 22.00 часа в Рим.

Стартови състави:

Швеция: Олсен, Лустиг, Даниелсон, Аугстинсон, Ларсон, Олсон, Екдал, Форсберг, Кулушевски, Исак

Украйна: Бушчан, Матвиенко, Кривцов, Забарни, Караваев, Зинченко, Степаненко, Сидорчук, Шапаренко, Ярмоленко, Яремчук.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънският премиер оцеля във вот на недоверие
Румънският премиер оцеля във вот на недоверие
Федерер е във втори кръг след отказ на Манарино
Федерер е във втори кръг след отказ на Манарино