ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Ути Бъчваров: Решихме да направим антикризисна програма за кулинарно оцеляване

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 01:05 мин.
Любопитно
Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      "Бързо, лесно, вкусно" се завръща на екрана. Как да използваме запасите от храна и какво е важно за оцеляването на българите - в Сутрешния блок на БНТ коментира Ути Бъчваров.

      "Пандемии е имало и сигурно пак ще има, в исторически план са се случвали такива катаклизми, определени групи от хора са оцелявали по най-различни причини - или абсолютно по емпиричен път са спазвали определена хигиена, която ги е предпазвала от болестите, или са били капсуловани някъде в планините, в малките махали и до там просто не е имало движение на всякакъв човешки ресурс - преносител на болестите", заяви Ути.

      Според него домашният килер е нещо изключително важно и повечето килери са презапасени с храна. Той беше категоричен, че българите са много по-дисциплинирани от някои други хора в международен план.

      Ути Бъчваров: Най-важното нещо в една такава ситуация е чувството за хумор. Ако човек обърне внимание на мрънкащите политици или на псевдомесиите, които се появяват в интернет, е абсолютно заразен. Мрънкането и псевдомесиите в този момент особено лесно се закачат. А човек трябва да каже - ето, българите не се презапасиха, гледайки скалата на заразата, България се движи добре. Аз мога да похваля всички нашенци, сънародници, феноменалните лекари, всички, които са на първа, втора и трета линия.

      Според него в домашното оцеляване, в тези малки общности храната е един много важен фактор. "Затова решихме да направим антикризисна програма за кулинарно оцеляване, където се взимат всички продукти от домашния килер. Ние пророчески имаме в ефира на БНТ ден на варивата от много години. Той е в сряда. А варивата са всъщност онова, което е част от зимното оцеляване на тези общности", допълни той.

      Ути Бъчваров: Да споделяме онова удоволствие от храната, от вдигнатата чаша, да гледаме на тези мигове като един тип споделяне, даже бих препоръчал на тези, които искат да изядат храната с цялото удоволствие, да й се насладят, да изключат телевизора и да си изключат телефоните.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?