НОВИНИ

Валежи и гръмотевици и днес, и през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 27.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места, главно в Източна и Южна България ще има валежи, в отделни райони значителни и придружени и от гръмотевици.

Намаления на облачността до предимно слънчево време ще има преди обяд над Дунавската равнина, а следобед - на места и в западната половина от страната. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - 27°.

Облачно ще е и по Черноморието и на много места ще има валежи, в отделни райони значителни и с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и на места в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни превалявания. Следобед над планините в Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 13°.

И през почивните дни ще има купесто-дъждовна облачност и валежи, придружени от гръмотевици, главно в Централна Северна и в планините в Западна България. В неделя, с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква малко по-хладен въздух, а в понеделник температурите ще се понижат температурите в цялата страна.

Повече слънчеви часове ще има във вторник, когато ще започне постепенно затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1733 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
1733 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
В Созопол посрещнаха медалистката от Токио Евелина Николова
В Созопол посрещнаха медалистката от Токио Евелина Николова