НОВИНИ

Варненци ще обсъждат проектобюджета за годината онлайн

варненци обсъждат проектобюджета годината онлайн
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 18.01.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Над 488 млн. лева е макрорамката на бюджета на Варна за 2021 година. Със средствата от европейски проекти и програми, парите, с които ще разполага градът, достигат до 556 700 000 лева. Това стана ясно при публичното представяне на финансовата програма от кмета Иван Портних.

Тази година задължителното по закон публично обсъждане на проектобюджета ще се проведе онлайн. Това ще стане чрез платформа Cisco WebEx Meeting на 26 януари от 16.30 до 18.30 часа. Преди това ще има публично обсъждане на проектите, за които Община Варна има намерение да поеме дългосрочен дълг. Това ще стане отново онлайн от 14.00 до 16.00 часа.

Желаещите да участват в публичните обсъждания трябва да се включат във виртуалната стая, като предварително заявят участието си за конкретното публично обсъждане в срок до 12.00 ч. на 25 януари на електронна поща: po@varna.bg, като посочат име, телефон, електронна поща и конкретно публично обсъждане, в което желаят да се включат. Те ще получат линк за съответното обсъждане.

Коментари и въпроси за проектите, за които Община Варна има намерение да поеме дългосрочен дълг и проектобюджета за 2021 година, могат да се изпращат преди и по време на обсъждането на имейли: njotovska@varna.bg и pavdimova@varna.bg. Предварително въпроси могат да се изпращат и писмено чрез деловодството на Община Варна най-късно до 17.00 часа на 25 януари.

Автор: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиронкова е отрицателна за COVID-19 и вече тренира за Аустрелиън Оупън
Пиронкова е отрицателна за COVID-19 и вече тренира за Аустрелиън Оупън
Гърция отваря фризьорските салони и някои магазини
Гърция отваря фризьорските салони и някои магазини