НОВИНИ

"Върви, народе..." – БНТ със специално студио, посветено на 24 май

Традиционният тематичен блок на обществената телевизия започва в 9:00 ч. по БНТ 1

върви народе ndash бнт специално студио посветено
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 22.05.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Общество
Слушай новината

В Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Българската национална телевизия ще излъчи традиционния тематичен блок за празника на буквите, който започва в 9.00 ч. по БНТ 1 и ще продължи до обедната емисия "По света и у нас".

Водещи на специалното студио "Върви, народе..." на 24 май ще бъдат Поли Златарева и Димитър Стоянович, а настроенията и тържествената церемония пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще проследи Аделина Радева.

Още любими лица на БНТ ще предават празничните шествия от цялата страна – в Благоевград ще бъде Драгомир Драганов, във Варна – водещата на "Отблизо" Боряна Граматикова, а водещата на "Библиотеката" Анна Ангелова ще покаже атмосферата в Пловдив.

Как празнува България? Кой ни вдъхновява и с какво се гордеем? Сред гостите на предаването "Върви, народе..." ще бъдат ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. д-р Георги Вълчев, преподаватели с отношение към литературата, писатели, учители, ученици и студенти със специални отличия.

По традиция на 24 май Българската национална телевизия ще излъчи на живо от Театър "Българска армия" официалната церемония по връчването на годишните награди за театрално изкуство "АСКЕЕР 2024". Прякото предаване на събитието започва в 20:40 ч. по БНТ 1 и БНТ 4.

Гледайте празничното студио, посветено на любовта към думите – "Върви, народе..." – на 24 май, от 9:00 ч. до 12:00 ч. по БНТ 1.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стамен Белчев: Разликата между ЦСКА и Лудогорец не е толкова голяма
Стамен Белчев: Разликата между ЦСКА и Лудогорец не е толкова голяма
Спортни новини 22.05.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 22.05.2024 г., 12:20 ч.