НОВИНИ

"Възраждане" настоява за изслушване на директора на "Военно разузнаване"

възраждане настоява изслушване директора военно разузнаване
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:48, 04.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

За изслушване на директора на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев настояват от парламентарната група на "Възраждане". Това обяви на брифинг в парламента председателят на парламентарната група и лидер на партията Костадин Костадинов.

Той посочи, че парламентарната му група вече е внесла в деловодството на парламента такова предложение.

Костадинов обясни, че изслушването е във връзка с опит от страна на Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за вмешателство и вербуване на хора във военното разузнаване и в службите, което по думите на Костадинов „представлява опит за държавна измяна и престъпление“.

Костадин Костадинов заяви, че от „Възраждане“ настояват това да бъде първа точка от програмата за работа на парламента следващата сряда.

"Очевидно е, че става въпрос за много сериозен удар върху държавността и много сериозно посегателство върху фундамента на една държава, а именно националната сигурност. Много пъти сме казвали, че ПП-ДБ представляват тежка заплаха за националната сигурност", каза Костадинов.

Той посочи, че от „Възраждане“ ще настояват за максимално бързи и максимално крути мерки и за задържането на Атанас Атанасов.

На 27 март Атанас Атанасов съобщи в ефира на БНТ, че по няколко канала от народни представители от ГЕРБ и ДПС е бил сигнализиран за това че от военното разузнаване в прокуратурата е била изпратена преписка. По думите му в преписката имало обвинения за това че с колеги е обсъждал конкретни промени в службите за сигурност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тен Хаг не е оптимист за място в Шампионската лига
Тен Хаг не е оптимист за място в Шампионската лига
Верстапен няма намерение да напуска Ред Бул
Верстапен няма намерение да напуска Ред Бул