НОВИНИ

Време разделно: Какви са коментарите преди Пленума на БСП?

Николай Минков
от Николай Минков
10:40, 15.06.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Националният съвет на БСП събра необходимия кворум. При нужни 93-има членове в залата са 105-има и започнаха работа по избора на временен председател.

"Смени по върховете на БСП със сигурност ще има, а дали Корнелия Нинова ще бъде кандидат зависи от нейното собствено решение", каза преди Пленума Александър Симов.

снимка: БТА

"Аз мисля, че днешният Пленум е шанс за възстановяване на позициите на левите идеи в България. Да бъде на висотата на отговорностите си за рестарт на левите идеи", заяви Петър Мутафчиев.

Дора Янкова : "Днес се събираме да си подредим партията".

Паргов призова да се върне колективността в БСП като е било 133 години. Георги Гьоков, каза, че очаква избор на временен председател, но няма да подкрепи кандидатура на Свиленски.

"Това според мен са някакви отчаяни опити за спасението, за своето собствено спасение, които прави Корнелия, което е показателно за това, което се случваше досега. Време е наистина да затворим една срамна страница в историята на партията. Но и да не забравяме какво се е случило, за да не се повтарят тези неща, които доведоха до едно идейно, организационно, пък както виждаме и електорално катастрофално състояние на партията в момента. Оттук нататък трябва да се говори за обединение, трябва да се говори за нови хора, нови идеи и да се върнем към нашите изконни ценности, за да вървим напред и БСП да се върне на полагащото й място като първа политическа сила след време", заяви Иван Таков.

Младежите на БСП разпространиха Пътеводител на социалистическата идея и заявиха, че са твърдо решени да не допуснат този път да бъдат изолирани от вземането на решения и определянето на политики.

Вижте повече в прякото включване на Николай Минков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брутално: Българин уби съпругата си в Кипър
Брутално: Българин уби съпругата си в Кипър
Отбелязваме Видовден
Отбелязваме Видовден