НОВИНИ

Задържан е 25-годишният мъж, издирван за опит за убийство на момиче в Цар Калоян

осъден стреля газов пистолет полицаи барикадира дома омуртаг
bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 17.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Рецидивистът, издирван за опит за убийство и изнасилване в Цар Калоян, е заловен на едно от изградените КПП-та до село Стражец. 25-годишният криминално проявен и осъждан мъж е задържан около 17.00 часа.

17-годишното момиче от град Цар Калоян е с опасност за живота след като е било изнасилено, нанесени са му множество травми и извършителят го е подпалил. Момичето е откарано в болница в Русе с опасност за живота.

Заподозреният 25-годишен мъж е с две присъди - за изнасилване и грабежи. След нападението се е укрил.

Полицията издирва 25-годишен рецидивист, нападнал момиче в Цар Калоян

Първоначално сигналът до полицията е подаден за пожар в частен дом в Цар Калоян снощи малко след 20.00 часа. На място служители на МВР намират 17-годишно момиче с тежки наранявания и изгаряния по тялото. По първоначални данни пострадалата е нападната от 25-годишен рецидивист от същия град. Момичето е откарано в болница.

Започнало е издирване на мъжа и автомобила, с които е било известно, че се придвижва. Окръжната прокуратура в Разград е започнала досъдебно производство срещу него. Уведомени са съседни дирекции на МВР и са изградени КПП-та.

Тази вечер около 17.00 часа мъжът е задържан на един от пропускателните пунктове при село Стражец с помощта на полицията и жандармерията под ръководството на Главна дирекция "Национална полиция".

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова e четвъртфиналистка в Тунис
Гергана Топалова e четвъртфиналистка в Тунис
Младежите ни по бокс са отбор на месец октомври
Младежите ни по бокс са отбор на месец октомври