НОВИНИ

Захарова: Санкциите срещу Русия само показват неконкурентоспособността на САЩ

захарова санкциите русия показват неконкурентоспособността сащ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:50, 20.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Незаконните действия на САЩ винаги са били последвани от естествен отговор на Русия, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки подготовката на нов пакет санкции на САЩ заради ситуацията с Алексей Навални.

"САЩ се опитват да решат проблемите със собствената си неконкурентоспособност чрез налагане на санкции срещу Руската федерация", каза още тя.

По-рано помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан съобщи в ефира на Си Ен Ен, че Вашингтон подготвя нови санкции срещу Руската федерация във връзка със ситуацията с Алексей Навални.

„Първо, за вашите зрители е важно да разберат, че сме наложили санкции срещу Русия за отравянето на Алексей Навални и подготвяме нов пакет от санкции, които също ще бъдат приложени в във връзка с това", аргументира се той.

Преди това демократите в Конгреса разкритикуваха администрацията, че не е въвела втори, правно обвързващ кръг от санкции по случая Навални, до 2 юни 2021 г. Демократите заявиха, че администрацията редовно пропуска сроковете, определени в закона за санкциите на САЩ.

В момента Алексей Навални е в колония - условната присъда в случай на присвояване на средства от компанията Yves Rocher е заменена с истински затвор поради нарушения на условията. По-рано Европейският съд по правата на човека отрече твърденията, че Навални е преследван единствено заради политическата му дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тир се обърна в София, движението е затруднено
Тир се обърна в София, движението е затруднено
Обирджията на банковия клон в Дупница бил служител на МВР
Обирджията на банковия клон в Дупница бил служител на МВР