НОВИНИ

Започна акцията "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя"

На 15 септември полицейски партули ще има пред всички училища в цялата страна

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:29, 14.09.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
без инциденти деца преминал първият учебен ден пътна полиция нова акция
Слушай новината

Започна полицейската операция за началото на учебната година. Извършени са проверки на всички учебни заведения. Проведени са срещи с кметовете на районите и директорите на училищата и там, където има пропуски, са изготвени уведомителни писма. Засега сериозни пропуски няма.

"Системно се извършват проверки в питейните увеселителни заведения, за да няма продажба на алкохол и тютюневи изделия. Засега не са докладвани нарушения. Не са открити и такива, свързани с продажбата на райски газ", заяви Дарин Димитров, главен инспектор "Охранителна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция".

Акцията "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя" ще продължи до края на октомври. Тя включва обновяване на пешеходните пътеки, светлинните сигнализации и оградите, както и провеждането на беседи по пътна безопасност с пътни полицаи с най-малките деца.

"Утре, 15 септември, ще има полицейски патрули пред всяко училище в страната. Автомобилите на полицията ще са с пуснати светлини, като поздрав към всички ученици. Апелираме за спазване на правилата както от водачите на леки автомобили, така и от пешеходците", допълни Мария Ботева, инспектор "Пътна полиция", ГДНП.

Там, където училищата са на двусменен режим, патрули ще има всеки учебен ден, в началото и в края на учебните занятия, уточни още инспектор Ботева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велосипедист загина, след като беше ударен от влак край гара Полски Тръмбеш
Велосипедист загина, след като беше ударен от влак край гара Полски Тръмбеш
Нови сблъсъци в Нагорни Карабах, жертвите са над 100
Нови сблъсъци в Нагорни Карабах, жертвите са над 100