НОВИНИ

Започва пълна дезинфекция на МБАЛ "Хаджи Димитър“ в Сливен

започва пълна дезинфекция мбал хаджи димитърldquo сливен
bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 05.06.2020
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Дезинфекцията е разпоредена заради заразени с COVID-19 осем медици, седем от които работещи в гастроентерологичното отделение. Манипулациите ще продължат и през почивните дни.

Осигурени са необходимите препарати и материали. Дейностите по дезинфекция ще се извършват автоматизирано, няколкократно в цялата сграда на лечебното заведение. Преди възстановяване на нормалния режим на работа на болницата ще бъдат взети проби от помещенията и сградите.

Пациентите ще бъдат изписани след взети PCR-тестове. Положителните пациенти ще се насочват към инфекциозното отделение на областната болница. По време на дезинфекцията в МБАЛ "Хаджи Димитър“, ще се извършват само животоспасяващи медицински дейности. Нови пациенти няма да се приемат. Продължават изследванията на персонала в МБАЛ "Хаджи Димитър“.

Пациентите, преминали през болницата, са установени и поставени под карантина, под наблюдение на личните си лекари. Новозаразените с коронавирус през последното денонощие са петима. Сред тях синът и съпругът на заразено медицинско лице. Останалите са от квартал "Надежда“ и Твърдица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха забулена сова след сигнал
Спасиха забулена сова след сигнал
35 нови случая на коронавирус у нас. Общият брой достигна 2627
35 нови случая на коронавирус у нас. Общият брой достигна 2627