НОВИНИ

Защо паркирането в Благоевград е все по-голям проблем

bnt avatar logo
от БНТ
06:54, 18.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Паркирането на територията на Благоевград, който все повече се застроява, се превръща в голям проблем. Малкото места в синята зона и липсващите регламентирани места за паркиране, пренаселват тротоарите и междублоковите пространства с автомобили.

Областен център с около 80 000 постоянно живеещи хора и всяко семейство с поне по един автомобил. Гаражи и паркоместа почти няма, а повечето паркират, където намерят за удобно.

Едно от най-пренаселените места от коли в Благоевград е общественият паркинг пред двете болници. Тук докато си намериш място, може да си разбиеш колата.

Всяка година в Областния център изникват поне по 3 нови кооперации, без към тях да има подземен или друг вид паркинг. Това се превръща в един от най-належащите проблеми на местната власт.

Изграждането на паркинги. Това е решението, което може да предложи общината и разтоварване от старите и твърде остарелите автомобили, които създават тежките въглеродни емисии. Като говорим за паркинги, имайте предвид модерни съоръжения, които са надземни и подземни, които може да заемат повече коли, казва Илко Стоянов, кмет на Община Благоевград.

От общината и звеното "Паркинги и гаражи" към нея, тепърва ще търсят варианти, с които да се справят с нерегламентирани паркирания.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСС-Добринище: Планината в момента е в преходен период и е много опасно
ПСС-Добринище: Планината в момента е в преходен период и е много опасно
Вечерни опашки пред пунктовете за бързи тестове в София
Вечерни опашки пред пунктовете за бързи тестове в София